At avle kødgeder

Hvis du gerne vil vende et overskud dyrehold, overveje kød geder. Etablerede ged iværksættere kæmper for at give Amerikas ged kød købere med en klar til levering af velsmagende, sunde produkt. Det er en bred åbne marked og der er behov for mange flere producenter. Sixty – tre til 65 procent af rødt kød forbruges globalt er gedekød. At avle kødgeder er ikke en nem opgave.

Etniske grupper Kærlighed Goat
Amerikanere af spansktalende, Caribisk, Fra Middelhavsområdet, Østeuropæisk, Afrika, Mellemøsten og det sydøstlige asiatisk oprindelse råber på gedekød, som er en spirende antal sundhedsbevidste købere, der favoriserer gedekød lean, høj-protein godhed. Men amerikanske producenter er så i stand til at opfylde disse krav, at et svimlende beløb af chevon ( gedekød ) importeres hvert år.

Et eksempel : Af de 16.097 tons chevon eksporteres fra Australien i 2003 og 2004 kom 48,6 procent til USA og en anden 6 procent gik til Canada. Det er en masse gedekød !

Overvej dette : Cabrito, bud kødet af 10 – til 12 -pund, mælk -fodret børn, er en delikatesse blandt spansktalende forbrugere. Amerikas spansktalende samfund er mere end 35 mio stærk ; i 2025, vil latinamerikanere udgør 18 procent af vores befolkning. Hvis de nuværende vækstmønstre fortsætte i 2050, vil en ud af hver fire amerikanere være Hispanic ; alligevel allerede spansktalende krav til kvalitet cabrito og chevon drastisk overstige udbuddet som f.eks. her på disse sider om Perl geder:

Ifølge folketælling tal 16,8 procent af Floridas befolkning er spansktalende, men 85 procent af klædt gedekød markedsføres i Florida importeres !

Muslimske familier foretrækker også gedekød. Chevon er grundpillen i religiøse fester afholdt forud for Ramadan, ved ‘ Id al- Fitr og Id al- Adha, samt ved bryllupper og andre familiefester hele året. Når den er tilgængelig, er det nydes som hverdagskost.

Amerikanere af Caribien afstamning foretrækker kød fra modne geder til brug i jerked retter og curries ; Jødiske forbrugere køber mælk fodret børn til påsken og Hanukkah ; Asiatiske købere foretrækker kød fra ældre børn. Markedet er derude, men der er mange flere grunde til at se ind i geder.

Kom godt i gang med geder
Geder er browsere, ikke grazers. Geder blomstre på jord, der ville sulte en hest eller en ko. De savle for brombær stokke, rose Multiflora, kudzu, gift vedbend og grønne spurge, og de rhapsodize løbet træer, rodskud og pensel.

I en australsk undersøgelse blev maver af fritgående geder sig at indeholde cirka 72 procent gennemse og kun 28 procent græs ; geder græsser med græssende arter ( heste, kvæg og får) konkurrerer ikke om valg græs og åbne brushy områder for deres pasturemates at spise på. For hundreder af år har landmænd og ranchers ansat geder for at rydde ru jord. Du kan også.

Sammenlignet med de fleste husdyr ventures, entry-level kommerciel ged virksomhedens omkostninger er beskedne faktisk.

racer
Moderat prissat gør af blandet kødrace herkomst er let tilgængelige. Racer omfatter:

Boer
Kiko
Tennessee Kød Goat
Genemaster
Texmaster
Savanna
Spanish

Renracede eller high- procentvise kødrace bukke koster omkring det samme som en registreret tyr.

Udover foretrækker browse til prime græs, seks til otte geder trives på hø og koncentrater nødvendig for at fodre en enkelt ko eller hest.

boliger
Ged boliger er essensen af ​​enkelhed : Hold geder tørre og ud af udkast, og de ​​trives.

Eksisterende gård hegn kan normalt ged -sikret med ekstra strenge af pigtråd eller elektriske ledninger. Geder er intelligent, venlig og bare sjov at have omkring. En passel af børn med adgang til klatring legetøj er godt for flere grin end komedie TV!

Marketing Kød Geder
Og der er mere end én måde at markedsføre kød geder.

Succesfulde ged iværksættere producere organisk chevon til restauranter og andre kræsne, sundhedsbevidste forbrugere;
De sælger kommercielle slagtegeder individuelt eller som del af en chevon markedsføring co-op gennem deres lokale salg staldene eller ged mæglere eller kød processorer, eller
De direkte markeds levende geder til etniske købere fra deres egne bagdøre.

kødfulde Myotonics
Myotonisk geder ( også kaldet besvimelse, træben, stiv, Nervøse og skræmme geder) er amerikansk som æbletærte.

Læs alt om Myotonics!

Racens oprindelse går tilbage til 1880’erne, når en forbigående landarbejder, John Tinsley, kom til det centrale Tennessee i selskab med en række mærkelige geder. Når forskrækket, de stivnede og ofte væltede på deres sider eller ryggen.

Folk kunne lide disse dyr. De var meatier end de fleste geder og deres besynderlige tilstand holdt dem fra skalering indhegninger i den måde hverdagens geder. Når Tinsley flyttede, hans ” besvimelse ” geder blev tilbage for at grundlægge et dynasti af deres egne.

I 1950’erne blev en passel af Tennessee Besvimelse Geder eksporteres til Texas Hill land, hvor de har udviklet sig som den Texas træben ged.

I 1980’erne blev en afsked af de måder for to. En gruppe af opdrættere begyndte at vælge for kød kvaliteter som større størrelse, vækstrate og reproduktiv effektivitet ; anden for udtalt myotonia og reduceret størrelse.

På grund af denne divergens, nutidens myotoniske geder varierer i vægt fra omkring 60 til 200 pounds.

Sidstnævnte er Tennessee Kød Geder, et varemærkeregistreret race af store, muskuløse myotonics banebrydende ged forfatter Suzanne W. Gasparotto fra Onion Creek Ranch i Lohn, Texas. Ved at krydse og re- krydser hendes Tennessee Kød Geder på Boer og procent Boer betyder, udviklede hun en anden varemærkeregistreret race, TexMaster.
For dem, der vælger ikke at hæve geder til slagtning, findes for kvalitetskød – udstilling og avlsdyr en stærk efterspørgsel.

Nogle producenter har specialiseret sig i show Beder ( kød ged division er det hurtigst voksende segment af mange staters 4 -H- programmer),
Andre viser racerene bukke og procent gør det ( en kommerciel doe til kommerciel besætning forbedring, og
Et udvalgt antal i top-of- the-afgrøde show og renracede avlsdyr – deriblandt Matt Gurn og hans hustru, Claudia Marcus – Gurn, MAC Goats.

MAC Goats
To år siden, da Claudia pensioneret fra sin stilling som Accounting Supervisor på Californiens berømte Folsom Prison, den Gurns pakkede deres jordiske ejendele, deres Boer geder og deres husdyr værge hunde og deres husdyr ( herunder kontanter, Folsom Prison kat ), og modregne cross-country for et nyt liv i Missouri Ozarks.

Adspurgt, hvorfor de valgte denne region, Claudia griner. “Billige land,” siger hun.

»Og jeg voksede op i skoven, så jeg ønskede at leve tilbage på rådyr stier igen. Vi valgte dette sted,” tilføjer hun, gestikulerer ud af vinduet på deres smukke flod – bund gård, “for en særlig grund. Matt og jeg er kristne, og vores tro er vigtig for os. vi havde kigget på andre egenskaber, men de ikke passer os for en eller anden grund. Derefter fandt vi dette sted. vi kunne godt lide det, men når jeg så luften kort for denne ejendom, jeg vidste, at vi havde fået et tegn. Ovenfra er denne ejendom formet som en fisk ! ”

Beliggende i ørkenen i en frodig, grøn dal under tårnhøje Ozark klipper, er MAC Goats omgivet af Mark Twain National Forest.

Den nærliggende Eleven Punkt floden, en af ​​Missouri Ozark National Scenic Riverways, trækker hundreder af tusinder af turister til området hvert år. Deres hjem blev bygget i 1894, og selvom de har lagt på og renoveret, Gurns stræber efter at bevare sin oprindelige karakter. Dens små, pæne værelser er indrettet med antikviteter og Claudias egne kunstværker ; priser fra prestigefyldte Boergeden shows glasur på kagen.

” Vi var ikke de første Boer opdrættere i Nordamerika, ” Claudia forklarer, “men vi var en af ​​de første i Californien. Vi havde allerede Nubierne, men da Boers kom, de simpelthen fejede os fra vores fødder. Vi var velsignet da vi købte vores grundstamme. vi har altid haft fremragende bukke. vores første var Chieftain. Han kom fra Sydafrika til Canada som et foster. vi viste Chieftain to gange, at vinde to Grand Champions og to Best of shows, sammen med 55 point mod sin adlet – det er den højeste ære en Boer ged kan tjene Chieftain var den sødeste fyr, og han blev far til de pæneste babyer han fik os virkelig ud på den højre fod…

” Chieftain far Chief femogfyrre – vi kalder ham Chiefee – og Chiefee er stadig med os Han og hans get hjalp os med at vinde den californiske Premier Opdrætter Award i 2001, og han har samlet 70 adlet point Han er den bedste, en reel karakter.. ; Chiefee er en gave fra Gud han er min kammerat og elsker at hvile hagen på min skulder Når han vandt en pris for mest populære ged på en udstilling, der er baseret på tilskuer bifald han og Chieftain far så mange af vores gør, at vi… ikke bruger Chiefee meget i dag, men han vil altid være en del af livet på MAC Goats “.

Succes med Kød Geder
Adspurgt om, hvordan læserne kunne efterligne deres succes, Matt svarer: ” De har brug for at lære alt, hvad de kan, før de køber De skal lære. :

Sådan håndteres geder
Hvilke vaccinationer for at give og hvordan man kan give dem
Hvordan til at fortælle, når en ged er syg
De har brug for at forstå, hvordan at fodre dem
Og starte små. På den måde kan de fortsætte med at lære da de udvider “.

“Join e -mail-lister, ” Claudia tilføjer. “Jeg abonnerer på 23 ged lister mig Stil spørgsmål -. Ged folk er så godt om at hjælpe hinanden, hvis du ønsker at sælge avlsdyr, skal du bruge populære blodlinier og forventer at vise Det er dyrt, men vinder bevise dig ‘.. re avl gode geder. og annoncere ! producere et kvalitetsprodukt og lade folk vide, at du er. Put op et websted, der tilskynder folk til at komme tilbage igen og igen. Vores pædagogiske hjemmeside trækker hundreder af hits om dagen, “fortsætter hun. “Folk kommer til at forske et emne, så de ser vores Mac geder og ofte ønsker at købe ! ”

Værd at vide om kødgeder
Hvis læserne hæve slagtegeder, har de brug for dyre, pedigreed lager?

” Overhovedet ikke, ” siger Matt. “Uanset hvad du gør, du har brug for en god sorteper, fordi han har en indvirkning på hver kid du raise. En rigtig god sorteper kan synes dyrt, men når hans børn sælge for flere penge eller er omsættelige før, der hurtigt bringer ned hans oprindelige omkostninger. Du ønsker at købe fra avlere, der deltager i præstationsprøvning eller som sporer vægt gevinster. vi vejer vores børn ved fødslen, og igen når vi vænne dem til tre måneder. vi sende resultaterne til vores websted. Optagelse vægt gevinster viser opdrættere – – og købere -… som bukke er Siring hurtig modning børn Med en gennemsnitlig sorteper du måske markedsføre 5 -måneder gamle børn som vejer 50 pounds på samme alder, kan børn ved en bedre sorteper vejer 60 pounds du kan markedsføre dem børn før, og jo hurtigere på markedet, jo mindre vil du fodrer dem. Nogle af vores børn vejer 90 pounds til tre måneder ! over tid disse besparelser tilføje op.

” Kommercielle producenter behøver ikke registreret lager. De fleste vil bruge en god kødrace sorteper på blandet race gør. Hvad er vigtigt i et kommercielt program producerer hurtigt voksende, kødfulde børn er skræddersyet til at levere et givet marked. At vise en sund profit, har du fået til at tage sig af din kommerciel avlsdyr og holde det sundt, men ikke bruge en masse penge at gøre det.

” Og uanset hvilken slags geder du raiser, registreret eller kommercielle, du har brug for nytter. De bør have gode yvere, producere nok mælk og ønsker at tage sig af deres børn. Betyder at producere tvillinger fungerer bedst for os, da vi don ‘ t ønsker at tilbringe en masse tid sutteflaske, men en kommerciel producent vil måske trillinger eller firlinger. flaske – hævet, de ekstra børn betyder mere kød til at tage til markedet. ”

Looking Ahead
Og hvad der ligger forude for MAC Goats?

»Kun Herren ved med sikkerhed,” siger Claudia, “men vi planlægger at holde hæve Boer geder. Vi vil fortsætte med at vise, også. Boer geder, vi har avlet har vundet 101 Grand og Reserve Championships. I tre måneder viser, Hoss, vores nuværende herdsire, optjent 105 point mod sin adlet og han passerede visuel inspektion, så vi vil være at vise nogle af sine sønner og døtre til at afslutte sine pointer. vi afsendt 30 af vore bedste unge geder til Diamond Classic salg kommer og endte med de to top-sælgende bukke til 2200 dollar et stykke, og den top- sælgende doe for $ 4200. den doe, en 7 -måneder gamle Hoss datter, havde været vist fire gange, altid på store racer shows, og havde vundet hende klasse hver gang, sammen med en Samlet Grand mesterskab, en Junior Championship og en Reserve Championship. vi solgte hende så en anden kan starte deres besætning eller udvide deres show streng med den slags høj kvalitet geder vi blev velsignet med, da vi begyndte. For os, det er hvad denne forretning handler om. ”

Fra show materiel til kødmarkedet, er kød ged business boomer. Er der geder kød i din fremtid?