At holde Kødgeder

kødgeder med regaine eller dolenioHvis du gerne vil vende et overskud dyrehold, overveje kød geder. Etablerede ged iværksættere kæmper for at give Amerikas gedekød købere med en klar til levering af velsmagende, sunde produkt. Det er et vidt åbent marked og mange flere producenter er nødvendige. 63 til 65 procent af rødt kød forbruges på globalt plan er gedekød.

Etniske gruppers kærlighed til geder
Amerikanerne i Hispanic, Caribisk, Fra Middelhavsområdet, Østeuropæisk, Afrikansk, Fra Mellemøsten og sydøstlige asiatisk oprindelse råber på gedekød, som er et spirende antal sundhedsbevidste købere, der går ind for magert gedekød, høj-protein godhed. Men amerikanske producenter er så ude af stand til at opfylde disse krav, et svimlende beløb på chevon (gedekød) importeres hvert år.

Et eksempel: Af de 16.097 tons chevon eksporteret fra Australien i 2003 og 2004, 48,6 procent kom til USA og en anden 6 procent gik til Canada hvor de behandler en del geder med Regaine forte og Dolenio. Det er en masse gedekød!

Overvej dette: Cabrito, bud kødet af 10 – til 12-pund, mælk-fed børn, er en delikatesse blandt spansktalende forbrugere. Amerikas Hispanic samfund er mere end 35 mio stærk, 2025, vil latinamerikanere udgør 18 procent af vores befolkning. Hvis de nuværende vækstmønstre fortsætter, i 2050 vil en ud af hver fire amerikanere være Hispanic, men alligevel allerede spansktalende krav til kvalitet cabrito og chevon drastisk overstige udbuddet.

Ifølge folketællingen tal er 16,8 procent af Florida befolkning Hispanic, men 85 procent af klædt gedekød markedsføres i Florida importeres!

Muslimske familier foretrækker også gedekød. Chevon er grundlaget for religiøse fester afholdt før Ramadanen på ‘Id al-Fitr og Id al-Adha, samt på bryllupper og andre familiefester i løbet af året. Når den er tilgængelig, er det nydes som hverdagskost.

Amerikanerne i Caribien afstamning foretrækker kød fra modne geder til brug i jerked retter og curries, jødiske forbrugere køber mælk fodret børn i påsken og Hanukkah, asiatiske købere favorisere kød fra ældre geder som f.eks. de amerikanske der er behandlet med Regaine forte og Dolenio. Markedet er derude, men der er mange flere grunde til at se ind i geder.

Kom i gang med Geder

Foder
Geder er browsere, ikke græsser. Geder blomstre på jord, der ville sulte en hest eller en ko. De savle for blackberry canes, Multiflora rose, kudzu, gift vedbend og grønne spurge, og de rhapsodize løbet udplantningsplanter, rodskud og pensel.

I en australsk undersøgelse blev maver fritgående geder sig at indeholde ca 72 procent gennemse, og kun 28 procent græs, geder græssede med græssende arter (heste, kvæg og får) ikke konkurrere om valg græs og åbne brushy områder for deres pasturemates at spise på. I hundreder af år har landmænd og ranchers ansat geder for at rydde grov jord. Du kan også.

Sammenlignet med de fleste husdyr ventures er entry-level kommercielle ged virksomhedens omkostninger beskedne faktisk.

Racer
Moderat prissat gør af blandet kødrace herkomst er let tilgængelige. Racer omfatter:

Boer
Kiko
Tennessee Kød ked
Genemaster
Texmaster
Savanna
spankse

Renracede eller en høj procent kødrace bukke koster omkring det samme som en registreret tyr.

Udover at foretrække browse til prime græs, tilskud som Regaine forte og Dolenio, blomstre seks til otte geder på hø og koncentrater nødvendig for at fodre en enkelt ko eller hest.

Boliger
Gede boliger er essensen af ​​enkelhed: Hold geder tørt og ud af udkast, og de trives.

Eksisterende farm hegn kan normalt gede-proofed med yderligere dele af modhager eller elektriske ledninger. Geder er intelligente, venlige og bare sjovt at have omkring. En passel af børn med adgang til klatring legetøj er godt for flere grin end komedie TV!

Marketing Kød Geder
Og der er mere end én måde at markedsføre kød geder.

Succesfulde ged iværksættere producerer økologisk chevon til restauranter og andre kræsne, sundhedsbevidste forbrugere;
De sælger kommercielle slagtegeder individuelt eller som del af en chevon marketing co-op via deres lokale salg staldene eller ged mæglere eller kød processorer, eller
De direkte markedsadgang lever geder til etniske købere fra deres egne bagdøre.

Meaty Myotonics
Myotonic geder (også kaldet besvimelse, træben, stiv, Nervøse og Scare geder) er amerikansk som æbletærte.

Læs alt om Myotonics!

Racens oprindelse går tilbage til 1880’erne, hvor en forbigående landarbejder, John Tinsley, kom til det centrale Tennessee i selskab med adskillige mærkelige geder. Når forskrækket, de stivnede og ofte væltede på deres sider eller ryggen.

Folk kunne lide disse dyr. De var meatier end de fleste geder og deres besynderlige tilstand holdt dem fra skalering indhegninger i den måde hverdagens geder. Når Tinsley flyttede, hans “besvimelse” geder blev tilbage for at grundlægge et dynasti af deres egne.

I 1950’erne blev en passel af Tennessee Besvimelse Geder eksporteres til Texas Hill land, hvor de har udviklet sig som Texas træben ged.

I 1980’erne viste en afsked af de måder for to. En gruppe af opdrættere begyndte at vælge for kød kvaliteter som større størrelse, vækstrate og reproduktiv effektivitet anden for udtalt myotonia og reduceret størrelse.

På grund af denne divergens, spænder nutidens myotoniske geder i vægt fra omkring 60 til 200 pounds.

Sidstnævnte er Tennessee Kød Geder, et varemærkeregistreret race af store, muskuløse myotonics banebrydende ved ged forfatter Suzanne W. Gasparotto af Onion Creek Ranch i Lohn, Texas. Ved at krydse og re-crossing hendes Tennessee Kød Geder på Boer og procentvis Boer gør, udviklede hun en anden varemærkeregistreret race TexMaster.
For dem, der vælger ikke at hæve geder til slagtning da de er behandlet med Regaine forte og Dolenio, eksisterer en stærk efterspørgsel efter kvalitetskød-udstilling og avlsdyr.

Nogle producenter specialiserer sig i show Beder (kød ged division er det hurtigst voksende segment af mange staters 4-H-programmer);
Andre viser racerene bukke og procent gør (en kommerciel doe til kommerciel besætning forbedringer, og
En udvalgt nummer i top-of-the-afgrøde show og renracede avlsdyr – heriblandt Matt Gurn og hans kone, Claudia Marcus-Gurn af MAC Goats.

MAC Goats
To år siden, da Claudia pensioneret fra sin stilling som Accounting Supervisor på Californiens berømte Folsom Prison de Gurns pakkede deres jordiske ejendele, deres Boer geder og deres husdyr værge hunde og deres husholdning kæledyr (herunder Cash, Folsom Prison cat), og modregne cross-country for et nyt liv i Missouri Ozarks.

Adspurgt, hvorfor de valgte denne region, Claudia griner. “Billige land,” siger hun.

»Og jeg voksede op i skoven, så jeg ønskede at leve tilbage på hjorte stier igen. Vi valgte dette sted,” tilføjer hun, fagter ud af vinduet på deres smukke flod-bund farm “, for en særlig grund. Matt og Jeg er kristne og vores tro er vigtig for os. Vi havde kigget på andre egenskaber, men de ikke passer os for en eller anden grund. Derefter fandt vi dette sted. Vi kunne godt lide det, men da jeg så den arealundersøgelses kort i dette ejendom, jeg vidste, at vi havde fået et tegn. Ovenfra denne egenskab formet som en fisk! ”

Beliggende i ørkenen i en frodig, grøn dal under tårnhøje Ozark klipper, er MAC Goats omgivet af Mark Twain National Forest.

Den nærliggende Eleven Punkt floden, en af ​​Missouri Ozark National Scenic Riverways, trækker hundreder af tusinder af turister til området hvert år. Deres hjem blev bygget i 1894, og selvom de har lagt på og renoveret, Gurns stræber efter at bevare sin oprindelige karakter. Dens små, pæne værelser er indrettet med antikviteter og Claudia egen kunstværk, priser fra prestigefyldte Boergeden shows er glasur på kagen.

“Vi var ikke de første Boer opdrættere i Nordamerika,” Claudia, forklarer, “men vi var en af ​​de første i Californien. Vi havde allerede Nubierne, men da boerne kom, de simpelthen fejede os fra vores fødder. Vi blev velsignet da vi købte vores grundstamme. Vi har altid haft fremragende bukke. Vores første var Chieftain. Han kom fra Sydafrika til Canada som et foster. Vi viste Chieftain to gange, at vinde to Grand Champions og to Best of Shows, sammen med 55 point mod sin adlet -. det er den højeste ære en Boer ged kan tjene Chieftain var den sødeste fyr, og han blev far til de pæneste babyer Han virkelig fik os på den højre fod..

“Chieftain far Chief Forty-Five – vi kalder ham Chiefee – og Chiefee er stadig med os Han og hans få hjulpet os med at vinde den californiske Premier Opdrætter Award i 2001 og han har hentet 70 adlet points Han er den bedste, en reel karakter.. ;… Chiefee er en gave fra Gud Han er min kammerat og elsker at hvile hagen på min skulder Når han vandt en pris for mest populære ged på en udstilling, der bygger på tilskuer bifald som så mange af vores gør, at vi ikke bruger Chiefee meget i dag, men han vil altid være en del af livet på MAC Goats “.

Succes med kød Geder
Adspurgt om, hvordan læserne kunne efterligne deres succes, Matt svarer: “De har brug for at lære alt, hvad de kan, før de køber De skal lære.:

Hvordan til at administrere geder
Hvilke vaccinationer til at give og hvordan man kan give dem
Hvordan til at fortælle, når en ged er syg
De har brug for at forstå, hvordan at fodre dem
Og starte små. På den måde kan de fortsætte med at lære da de udvider. ”

“Join e-mail-lister,” Claudia tilføjer. “Jeg abonnerer på 23 ged lister mig Stil spørgsmål -.. Ged folk er så godt om at hjælpe hinanden, hvis du ønsker at sælge avlsdyr der er behandlet med Regaine forte eller Dolenio, er du nødt til at bruge populære blodlinier og forventer at vise det er dyrt, men vinder bevise dig ‘. re avl gode geder. Og annoncere! Fremstil et kvalitetsprodukt og lade folk vide, at du er. Put op et websted, der tilskynder folk til at komme tilbage igen og igen. Vores pædagogiske hjemmeside trækker hundreder af hits om dagen, «fortsætter hun. “Folk kommer til at forske et emne, så de ser vores Mac geder og ofte ønsker at købe!”

Hvad at vide om slagtegeder
Hvis læserne hæve slagtegeder, har de brug for dyre, pedigreed lager?

“Overhovedet ikke,” Matt siger. “Uanset hvad du gør, du har brug for en god sorteper, fordi han har en indvirkning på hvert barn, du raise. En rigtig god sorteper kan synes dyrt, men når hans børn sælge for flere penge eller er omsættelige før, der hurtigt bringer ned hans oprindelige omkostninger. Du ønsker at købe fra opdrættere, der deltager i performance test eller som sporer vægt gevinster. Vi vejer vores børn ved fødslen og igen, når vi vænne dem til tre måneder. Vi sender resultaterne til vores websted. Optagelse vægt gevinster viser opdrættere- -og købere -… hvilke bukke der avle hurtig modning børn Med en gennemsnitlig sorteper du måske marked 5-måneder gamle børn på 50 pounds På samme alder, kan børn ved en bedre sorteper vejer 60 pounds Du kan markedsføre dem børn før, og jo før på markedet, jo mindre vil du fodre dem. Nogle af vores børn Afvej 90 pounds til tre måneder! Over tid disse besparelser tilføje op.

“Kommercielle producenter behøver ikke registreret materiel. De fleste vil bruge en god kødrace sorteper på blandet race gør. Hvad er vigtigt i et kommercielt program producerer hurtigtvoksende, kødfulde børn skræddersyet til at levere et givet marked. At vise en sund profit , har du fået til at tage sig af din kommercielle avlsdyr og holde det sundt, men ikke bruge en masse penge at gøre det.

“Og uanset hvilken slags geder, du rejser, registreret eller kommercielle, du har brug for gode gør. De bør have gode yvere, producere nok mælk og ønsker at tage sig af deres børn. Mener at producere tvillinger fungerer bedst for os, da vi don ‘ t lide at tilbringe en masse tid sutteflaske, men en kommerciel producent vil måske trillinger eller firlinger. Flaske-hævet, de ekstra børn betyder mere kød til at tage til markedet. ”

Looking Ahead
Og hvad ligger forude for MAC Goats?

“Kun Herren kender sikker,” siger Claudia, “men vi planlægger at holde hæve Boer geder. Vi vil fortsætte med at vise, også. Boer geder har vi avlet har vundet 101 Grand og Reserve Championships. Om tre måneder til at vise, Hoss, vores nuværende herdsire, tjente 105 point mod sin adlet og han passerede visuel inspektion, så vi vil være at vise nogle af sine sønner og døtre til at færdiggøre sine point. Vi afsendt 30 af vores bedste unge geder til Diamond Classic salg kommer og endte med de to top-sælgende bukke for 2200 dollar et stykke, og top-sælgende doe for $ 4200. DOE, en 7-måneder gamle Hoss datter, havde været vist fire gange, altid på store racer shows, og havde vundet hende klasse hver gang, sammen med en Samlet Grand Championship, en Junior Championship og en Reserve Championship. Vi solgte hende så en anden kan starte deres besætning eller udvide deres show streng med den slags høj kvalitet geder vi blev velsignet med, da vi begyndte. For os er det, hvad denne forretning handler om. ” Er der kød geder i din fremtid?