Proteinpulver eller kød

 

Der er jo efterhånden rigtig mange mennesker, som er begyndt at træne kolossalt meget. Og det er der jo som sådan ikke noget galt i, og i bund og grund er det jo bare fantastisk, at der er begyndt at komme så mange mennesker op af sofaen og ud af døren. Det er kun en god ting, det er der ingen grund til at være uenige om. Men jeg er efterhånden så træt af at høre på de uendelige brokkerier der opstår fra især forældre, hvis unge knægte er begyndt at træne så meget, som de nu engang er. For der er uden tvivl mange unge drenge, som gerne vil have store muskler, og derfor er begyndt at træne en del timer hver eneste dag.

 

Det som jeg bare er træt af at høre på, er disse evigt bekymret forældre, som bliver så bange for, at deres børn skal lide af alle mulige sygdomme, bare fordi de er begyndt at indtage proteinpulver på en dagligt basis. Mange forældre bliver helt paniske overfor de mange proteinpulver bivirkninger, som de har hørt om fra såkaldte eksperter i fjernsynet, eller som de har læst om i Ude og Hjemme. Meget af det er generelt noget fis, og det er som om forældrene falder bag om, bare at de hører, at der er en enkelt person, som har haft en lille smule hovedpine, efter han er begyndt at tage pulveret.

 

Så begynder de straks at overreagerer, fordi de nærmest ser det som anabolske steroider. Proteinpulver bivirkninger er endnu ikke videnskabeligt bevist, så indtil vi har fået nogle konkrete beviser på bordet, så vil jeg godt opfordre alle forældre til at lade deres sønner fortsætte med at træne så meget, som de nu engang har lyst til. De skal selvfølgelig ikke proppe sig med proteinpulver, da det aldrig er sundt at proppe sig med et kosttilskud. Men der er ikke noget farligt ved at man indtager det en enkelt gang om dagen eller lignende. Hvis man bare tager det i passende mængder, så sker der ingenting ved det. Og det håber jeg, at du som forældre forstår.

 

For selvfølgelig skal diverse tv-læger og kloge hoveder på de store sites skabe en vild debat om proteinpulver. Det er jo klart, i og med at kost og sundhed fylder så meget i vores hverdag og i medierne, og derfor er der mulighed for at spinde guld på det for de såkaldte eksperter, der udtaler noget om det. De får medietid, og dermed får de et bedre omdømme, når de udtaler noget, som deres målgruppe, forældrene, gerne vil høre. Det bekræfter forældrenes bange anelser, og inden længe er ungerne pillet ud af fitness centeret og låst inde på værelserne.

 

Det er jo ikke der, vi gerne vil hen – er det? Proteinpulver bivirkninger skal først bevises. Hvis de bliver det, så kan du for min skyld gå lige så meget amok, som du har lyst til. Det skal der ikke lyde nogle klager af fra mig. Men jeg håber inderligt på, at du vil gemme det, til der engang er konkrete beviser på ordet. Inden det er sket, så har du ingenting, og derfor vil jeg heller ikke høre på opspindet brok fra din side, som du ikke har nogen rygdækning bag.

Kilder:
http://www.billigprotein.net